Geen producten (0)

Waarom Elandleer                                          


Elandleer: de meest exclusieve leersoort, duurzaam, soepel en sterk. Door de soepelheid van Elandleer blijven de portemonnees en de portefeuille’s bescheiden van dikte, zeker in vergelijk met andere leersoorten, die vaak stug en dik zijn.

De hoogste kwaliteit
Het elandleer dat wij verkopen is altijd de bovenste laag van de huid (geen splitleer) met de eigenschappen: zacht, elegant, exclusief, en ademend. Het leer wordt steeds meer in luxe artikelen toegepast. Elandleer heeft tevens de bijzondere eigenschap dat het slijtvast artikel is en dat komt door de vezelstructuur. Elanden leven in het wild in tegenstelling tot Rendieren.

Uniek en klantspecifiek
Deze prachtige leerproducten kunnen voorzien worden van een bedrijfslogo, familiewapen, vereniging, etc. door middel van stansen, voor een uniek relatiegeschenk. Vraag naar de mogelijkheden.

Elandleer is de meest zeldzame leersoort ter wereld.
De huiden ondergaan zorgvuldige en intensieve behandeling en worden op natuurlijke en duurzame wijze gelooid (vet of olie en eikenschors). Daarnaast wordt het leer door en door geverfd (niet alleen het oppervlak). Dit gebeurd in de Scandinavië landen mn. Finland. Elandleer is goed bestand tegen vocht, wind en kou en geeft optimaal draagcomfort. Het elandleer behoudt zijn natuurlijke kwaliteit, zeker als het ook nog (jaarlijks) met leervet wordt behandeld. Elandleer is van nature gemakkelijk in onderhoud en slijtvast. Elandleer is vanaf de eerste dag soepel en comfortabel in gebruik, zelfs bij vriesweer. Dit in tegenstelling tot andere leersoorten zoals rund- en buffelleer. Naast Scandinavië komen elanden ook in Canada en nog enkele andere landen voor.

Eland
De eland is het grootste hert in de wereld dat tot meer dan twee meter (schofthoogte) kan uitgroeien en een gewicht van ca. 800 kg kan halen. Een Eland kan 25 jaar oud worden. De Elandstier zorgt samen met de Elandkoe voor het nageslacht. Per Elandkoe kunnen 2 kalfjes per jaar worden geboren. In Zweden alleen al leven ca. 300.000 elanden, waarvan er in het jachtseizoen jaarlijks 100.000 moeten worden afgeschoten, om de populatie gezond, sterk en om het ecologisch evenwicht te bewaren.

Natuurlijke vijanden heeft de Eland niet tot nauwelijks meer in Europa.